Loading...

Workshops

Vergroot je weerbaarheid

Over het algemeen zijn de meeste bestaande weerbaarheidstrainingen gericht op het vergroten van de weerbaarheid, waarbij de focus ligt op fysieke verdediging. Boxchainge geeft een eigen interpretatie aan het vergroten van de weerbaarheid en wel als volgt:

Bewustwording van persoonlijke waarden;
Erkennen van persoonlijke grenzen;
(non)- verbale beschermen van persoonlijke waarden;
Respecteren van andermans grenzen;
Vertrouwen op eigen kracht.

Het aanleren van technieken om iemand op afstand te houden is slechts een klein onderdeel van het vergroten van de weerbaarheid. Hierbij kun je jezelf de vraag stellen of je in een spannende situatie daadwerkelijk de geleerde technieken kunt toepassen. Boxchainge biedt weerbaarheidstrainingen aan waarbij de focus ligt op "jij als instrument".

Bewustwording, erkenning, bescherming en respect zijn de thema’s die samenhangen met het vergroten van je vertrouwen, je ik-kracht. Al deze interne processen bepalen hoe jij met een spannende situatie omgaat, sterker nog ze bepalen hoe je deze kunt voorkomen. Vaak zijn we ons niet bewust dat spanningen zich in een vroeg stadium opbouwen. Deze (on)bewust verhoogde spanningen bepalen hoe jij met een situatie omgaat. Uiteindelijk zijn we allemaal onderdeel van een bepaalde situatie. Sta ik in mijn kracht en ben ik me bewust van mijn interne spanningen om op een positieve doch rechtvaardige manier invloed uit te oefenen op een situatie. Boxchainge begeleidt ieder individu middels groepstrainingen naar dit proces. Iedereen heeft hierin iets anders nodig en de training zal dan ook volledig gericht zijn op de individuele ontwikkeling van de deelnemers.

Binnen de training worden op een actieve en sportieve manier verschillende thema’s behandeld. Op deze manier komt de meest pure vorm van gedrag naar boven. Door de ogen van de vechtsport kijkend naar jouw persoonlijke strijd, word je geconfronteerd met je eigen gevecht.

Wij hanteren de methode ervaren - confronteren - transfer waar de vechtsport als middel centraal staat. Dit betekent dat we je situaties en gevoelens laten ervaren en je vervolgens confronteren met wat wij zien tijdens jouw gevecht. Door het aanreiken van de juiste tools maken wij je weerbaarder waardoor je in alledaagse activiteiten minder weerstand zult ondervinden en krachtiger in het leven zult staan.