Vandaag was het team van de opleiding Levensslooppsychologie van de Open Universiteit samen met de psychotherapeuten van Psychotherapiepraktijk Decker - Henquet te gast bij Boxchainge.
Het ervaren van de GLOVES-methode stond centraal om een duidelijk beeld te krijgen van de werkzaamheden van Boxchainge. Daarnaast hebben we stil gestaan bij het thema boksen en trauma, waarbij boksen in combinatie met EMDR (zónder bokszak) werd toegelicht.
Een zeer kundig en fanatiek gezelschap! Hele mooi feedback gekregen, namelijk dat 'de ondertiteling’ tijdens de boks-werkvormen van essentieel belang is. Dat maakt de bokstherapie veel meer dan enkel boksen. Een zeer geslaagde dag waarbij een mogelijk vervolg komt in de vorm van onderzoeksmogelijkheden. Bedankt voor de inzet, kwetsbaarheid en mooie reacties!
Ben je benieuwd hoe zo'n weerbaarheidstraining jou kan helpen? Lees dan hier verder.Ervaring van Nele Jacobs
Hoe heb je de bokstherapie dag ervaren ?
als een heerlijke dag, dingen bijgeleerd maar vooral het ervaren (het zelf al ‘boksend’ de kracht ervan ervaren, zowel fysiek al mentaal) is wat indruk maakt en blijft hangen. Ook de kennismaking met (deel van) het team was illustrerend van hoe er naar de mens/ de jongere in zijn kwetsbaarheid, zijn broosbaarheid gekeken wordt en daarmee omgegaan wordt. Het gedrag van team (in woorden en daden) vallen samen met de visie en de aanpak, en dat is mooi en inspirerend om te zien.
Wat vond je van de GLOVES Methodiek?
Indrukwekkend, helder en zoals hierboven al gezegd, het zelf-ervaringsdeel van de dag werkt het beste, laat de theorie/methodiek letterlijk beklijven (op en in het lijf). Inspirerend en veel potentieel bevattend tot verdere ontwikkeling/onderzoek en verspreiding van de methodiek.