Fysieke weerbaarheidstraining

In de huidige maatschappij waarin we leven is het steeds normaler om maar door te blijven gaan. We blijven hangen in de dagelijkse sleur en vergeten soms om even een pas op de plaats te maken. Het resultaat? We raken op zowel mentaal als fysiek vlak uitgeput. Vaak hebben we dit pas door als het al te laat is en weten we niet meer hoe we dit kunnen oplossen. Het gevolg is dat de stress blijft opbouwen, totdat het te veel wordt en we wel even moeten stoppen. Maar hoe los je deze stress op? En nog beter, hoe voorkom je dat dit in de toekomst weer gebeurt? De oplossing kan dan een fysieke weerbaarheidstraining zijn. We vertellen hier graag meer over.

Wat is fysieke weerbaarheidstraining?

Weerbaarheid houdt in dat je op een passende manier voor jezelf kunt opkomen. Een fysieke weerbaarheidstraining kan ervoor zorgen dat je leert rekening te houden met je eigen grenzen, wensen en behoeften en ook die van anderen. Hierbij spelen concepten als veerkracht en assertiviteit een grote rol. Je gaat op zoek naar een evenwichtige interactie met anderen, zonder het verliezen van je eigen grenzen en het respecteren van de grenzen van anderen. Daarbij kijk je naar hoe je je eigen gedrag in verschillende situaties kunt beïnvloeden. Bij Boxchainge zijn wij gespecialiseerd in het geven van een fysiek-mentale weerbaarheidstraining. Wij helpen jou om een veerkrachtiger en weerbaarder persoon te worden en zo de dagelijkse uitdagingen van het leven beter aan te kunnen.

Fysieke weerbaarheidstraining

Fysiek-mentale weerbaarheidstraining

Het lijkt wellicht alsof het hebben van een fysieke weerbaarheidstraining tegenstrijdig is, omdat het immers gaat om mentale veerkracht. Toch zijn het mentale en fysieke aspect onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een fysiek-mentale weerbaarheidstraining zorgt ervoor dat jij kunt leren omgaan met stress, zodat het je niet gaat belemmeren in je dagelijkse leven. Zo leer je om eventuele obstakels die op je pad komen beter aan te kunnen. Je leert dus eigenlijk om beter op eigen benen te staan. Dit doen wij middels onze zelf-ontwikkelde GLOVES-methodiek. Bij Boxchainge geloven we er namelijk in dat je vanuit de beweging het beste kunt ontdekken waar je krachten liggen en hoe deze ingezet kunnen worden. Een fysieke weerbaarheidstraining gaat dus verder dan alleen de boksring instappen; wij begeleiden jou op weg naar een veerkrachtiger leven.

Fysieke weerbaarheidstraining voor jong en oud bij Boxchainge

Ook jongeren krijgen in het dagelijks leven te maken met uitdagingen die voor stress kunnen zorgen. Er wordt in de huidige wereld veel van ze verwacht en dat kan soms te veel zijn. Daarom is een fysiek-mentale weerbaarheidstraining ook zeker voor kinderen en jongeren erg waardevol. Bij Boxchainge begeleiden we kinderen vanaf 12 jaar om weer beter in balans te komen en veerkrachtiger te worden. Zo kunnen zij hun eigen emoties en gevoelens beter begrijpen en reguleren, iets wat vooral bij jongeren soms lastig is. De fysieke weerbaarheidstraining is voor hen vaak de lichaamsgerichte interventie die ze verder kan helpen.

Wij werken bij Boxchainge met toegewijde boks-agogen die voor je klaarstaan. Jong of oud, individuen of groepen, de fysieke weerbaarheidstraining kan bij vrijwel alle leeftijden worden toegepast. En mocht er uiteindelijk meer begeleiding nodig zijn, bijvoorbeeld traumaverwerking in de vorm van EMDR? Dan kunnen onze boks-agogen je ook daarin begeleiden. In overleg is er veel mogelijk. We kijken altijd naar jouw persoonlijke situatie en stellen aan de hand daarvan een behandelplan op. Zo weet je zeker dat we altijd het juiste traject toepassen dat past bij jou. Meer informatie of nog vragen? Neem gerust contact op met ons, we helpen je graag.

Interesse in ons aanbod?
Neem contact op

Contactform Jeugd

Geboorte datum(Vereist)