Mentale weerbaarheidstraining

Vandaag de dag blijven we alsmaar doorgaan en lopen we onszelf ongemerkt voorbij. Het lukt ons daardoor niet altijd meer om veerkrachtig in het leven te staan. Daardoor kunnen we uitgeput raken. En dan hoeft het niet altijd fysiek te zijn. Ook mentaal kun je op een gegeven moment op zijn. Deze uitputting wil je natuurlijk voor zijn, maar toch lukt dit niet altijd. Vaak is het al te laat en merk je dat alles te veel wordt. In dat geval kan een mentale weerbaarheidstraining uitkomst bieden. Je leert veerkrachtiger te worden en gaat op zoek naar de beste versie van jezelf. Een versie die sterker in het leven staat en mentale uitputting kan voorkomen. Hoe een mentale weerbaarheidstraining in elkaar zit en hoe het jou kan helpen, vertellen we je graag.

Wat is een mentale weerbaarheidstraining?

Bij een mentale weerbaarheidstraining spelen begrippen als assertiviteit en veerkracht een belangrijke rol. Wanneer we spreken van weerbaarheid, bedoelen we op de juiste manier opkomen voor jezelf. Daarnaast kijken we naar hoe je je eigen gedrag kunt beïnvloeden in verschillende situaties. Het is een evenwichtige interactie met anderen, waarbij je de grenzen van anderen respecteert en je tegelijkertijd je eigen grenzen, wensen en behoeften niet uit het oog verliest. Het resultaat: een betere, weerbaardere én veerkrachtigere versie van jezelf. Een versie die de dagelijkse uitdagingen van het leven beter aankan. Dat is waar wij bij Boxchainge in gespecialiseerd zijn met onze mentale weerbaarheidstraining. Zet met ons die stap en ontdek wie je kunt zijn.

mentale weerbaarheidstraining

De kern van mentale weerbaarheidstraining

Een mentale weerbaarheidstraining kan ervoor zorgen dat op zoek gaat naar de facetten in je leven die zorgen voor stress. Stress kan namelijk zowel mentaal als fysiek effect hebben. Wij helpen je bij de training omgaan met stress, zodat je beter op eigen benen leert staan. Zo kun je het dagelijks leven beter aan, ongeacht wat er op je pad komt. Op die manier kan stress geen belemmering meer vormen, omdat je een krachtiger persoon bent. Dit doen we bij Boxchainge middels onze GLOVES-methodiek. Deze werkwijze hebben wij zelf ontwikkeld. Door de boksring in te stappen kun je vanuit de beweging je krachten ontdekken en optimaal benutten. En zo mentaal weerbaarder worden. Wij reiken jou de bokshandschoen aan en helpen jou door het proces.

 

Mentale weerbaarheidstraining bij Boxchainge volgen

Stress kent tegenwoordig eigenlijk geen leeftijd meer. Niet alleen volwassenen, maar ook jongeren krijgen er steeds vaker en sneller mee te maken. We leven nou eenmaal in een maatschappij waarin het soms te veel kan worden, ook voor jonge mensen.

Training voor jongeren

Gelukkig is onze mentale weerbaarheidstraining al voor kinderen vanaf 12 jaar te volgen. Zo kun je ook als jongere leren je eigen emoties en gevoelens beter te begrijpen en reguleren. Je leert naar je eigen lichaam te luisteren, zodat stress geen factor meer wordt. Een mentale weerbaarheidstraining helpt je om op een lichaamsgerichte manier te kijken naar de punten waarop je in het leven vastloopt, hoe je dit kunt oplossen én in de toekomst kunt voorkomen. Je ontwikkelt veerkracht, gaat op zoek naar een betere versie van jezelf en wordt weerbaarder. Dit helpt je in je dagelijkse leven, maar ook om op te groeien als een krachtiger persoon.

Training voor volwassenen

Bij volwassenen is een mentale weerbaarheidstraining net zo waardevol als bij jongeren. De uitdagingen zijn anders, maar het doel niet. Veerkrachtiger in het leven staan en de beste versie van jezelf worden, dat is waar we naar streven. En is een weerbaarheidstraining niet voldoende? Dan kijken we verder. Met jouw persoonlijke boks-agoog kun je samen een plan opstellen om de juiste begeleiding te krijgen. Zelfs wanneer er traumaverwerking nodig is. Dit wordt altijd bepaald aan de hand van jouw persoonlijke situatie, zodat je het traject volgt dat bij je past.

Laat Boxchainge jou verder helpen. Wij werken enkel met toegewijde boks-agogen die stuk voor stuk weten hoe belangrijk veerkracht is. Ze zijn dan ook allemaal geschikt om jou te begeleiden, op weg naar wie je wil zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of bij vragen. Wij helpen je graag verder.  

Interesse in ons aanbod?
Neem contact op

Contactform Jeugd

Geboorte datum(Vereist)