Communicatie training

Als er iets in het leven belangrijk is, dan is het wel duidelijke communicatie. Of het nou gaat om persoonlijke relaties of op je werk, met duidelijke communicatie kun je veel bereiken. Dit is voor veel mensen echter lastig en al helemaal als je de enige bent die het probeert. Door de dagelijkse sleur wordt er te weinig stilgestaan bij het belang van communiceren, vooral op de werkvloer. We blijven allemaal maar doorgaan en blijven daardoor hangen in slechte gewoontes. Vaak resulteert dit in onnodig veel stress en een inefficiënte manier van werken. Vooral binnen je eigen team kan dit voor problemen zorgen. Collega’s worden (langdurig) ziek, werk komt niet af en de werkdruk wordt hoger. Dat is waar wij bij Boxchainge verandering in kunnen brengen. Door onze communicatie training kunnen we jullie als team én als individuen veerkrachtiger maken. Lees verder om te ontdekken hoe dit werkt.

Waarom een communicatie training zo belangrijk is

Wellicht herken je een van de volgende situaties wel:

  • Je komt naar werk en doet wat je moet doen, maar haalt er weinig betekenis en plezier uit.
  • Je vindt het lastig om ideeën te opperen en collega’s aan te spreken op iets, zelfs als manager.
  • Je voelt constant stress, waardoor je taken uitstelt en deze blijven liggen, wat de stress alleen maar groter maakt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties die ervoor kunnen zorgen dat je je werk niet kunt doen zoals jij dit wilt. Je denkt misschien dat je hier alleen in bent, maar er bestaat een grote kans dat je teamleden hetzelfde voelen. Door er duidelijk over te praten kom je erachter waar het misgaat binnen jullie organisatie en waar aan gewerkt kan worden. Dat is wat een communicatie training kan bereiken. Samen gaan jullie op zoek naar manieren om je unieke kwaliteiten optimaal te benutten. Zo kunnen jullie van angst naar vertrouwen groeien. Vertrouwen in jezelf, maar ook in je team als geheel.

communicatie training

We gaan met jullie de boksring in om te ontdekken waar ieders kwaliteiten liggen. Daarbij proberen we de kern te bereiken om te zien wat jullie motiveert. Dit kan vervolgens omgezet worden in effectieve communicatie en een betere werkomgeving. Zo kunnen jullie beter omgaan met stress en een hoge werkdruk, omdat jullie weten dat jullie op elkaar kunnen bouwen.

Effectieve communicatie training van Boxchainge

Samen gaan we tijdens de communicatie training op zoek naar wat jullie als individuen én als team drijft. Tijdens de teamtraining kijken we hoe we stress kunnen reduceren door veerkracht te ontwikkelen. Het doel? Vitalere werknemers. Daarbij focussen we uiteraard ook op het belang van duidelijke communicatie. Met onze GLOVES-methodiek werkwijze en het aantrekken van bokshandschoenen kunnen we tot rake inzichten komen. Deze gaan jullie helpen in het werkveld, zodat jullie efficiënter en fijner kunnen werken én groeien. Bij Boxchainge geloven we dat veerkracht de kern is om bedrijfsvoering op een duurzame manier te kunnen bewerkstelligen. Wij laten jullie als bedrijf ervaren hoe veerkracht naar jullie organisatie vertaald kan worden. Zo wordt het makkelijker om mee te gaan met de constant veranderende omgeving zonder dat het te veel wordt.

Wat een communicatie training bij Boxchainge inhoudt

Bij Boxchainge vinden we het belangrijk dat alle trajecten persoonlijk worden samengesteld tijdens onze communicatie training. We leveren dan ook enkel maatwerk. Daartoe gaan we altijd met jullie in gesprek om het juiste traject te kiezen. Er zijn in principe drie trajecten waarmee we werken en waarbinnen we een persoonlijk plan kunnen opstellen. We zullen altijd van tevoren met jullie bespreken wat de beste keuze is en kunnen tussendoor uiteraard nog wisselen, mochten we merken dat een van de trajecten niet volstaat. Allereerst is er een eenmalige workshop, waarbij we ons richten op het kennis laten maken van bedrijven met boksen als middel om de groepsdynamiek te verbeteren

Mocht het nodig zijn om mensen binnen jullie team verder te trainen, dan is er de optie om een individueel traject in te zetten. Hierbij gaan we de diepte in om echt te werken aan meer groei en veerkracht als individu. Daarnaast hebben we de optie van een teamcoaching traject. Hierbij begeleiden we jullie als team tijdens meerdere sessies. Dit is vooral een goede keuze om leidinggevenden inzicht te geven in het functioneren van het team. Uiteraard is het belang van duidelijke communicatie één van de pijlers.

Interesse in een communicatie training? Of juist meer behoefte aan bijvoorbeeld een (mentale)weerbaarheidstraining? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken wat we voor jullie kunnen betekenen. Hopelijk tot snel!

Contactform Jeugd

Geboorte datum(Vereist)